vineri, 14 mai 2010

vorbe-n târg

auzite-n târg. distanța dintre lucrurile care sunt și cele care ar trebui să fie este egală cu distanța dintre realitate și dorință. dintre concret și dezirabil. no bine! mare brânză! ce postulat grandios! de-astea până la urmă și nea Ion poate spune cu duiumul. un nea oarecare... oricare.

ce înseamnă să nu faci nimic! dacă stai pur și simplu, visător, martor la mișcarea lumii, se spune că ai făcut nimic sau că nu ai făcut nimic? poți folosi o dublă negație?... ce faci, bade? stai și cugeți?... numa stau, pretine. ce face badea? nimic! sau stă? statul și cugetatul este printre cele făcute ori ba! no, dilemă! da, dacă statul și cugetatul, cu adiacentele lor dubitative înseamnă ceva în plan faptic, ceva se întâmplă când stai și cugeți, ce înseamnă nimicul? ce faci când nu faci nimic? ce faci când faci nimic? nimicul fiind non-factual, non-acțiune, non-pozitiv, adică nu ai ce adăuga verbului a face! ce faci când nu faci? nimicul este zero absolut. statul nu.

io mă fac că stau, viața se face că trece... vorbe pur și simplu, auzite-n târg, atunci când cumperi 2 legături de ceapă și-una de ridichi.  

Niciun comentariu: