duminică, 8 februarie 2009

Un eveniment cultural extraordinar!!!




Balul Însuraților este un eveniment la care participă oameni din Reghin și din comunele învecinate toți îmbrăcați în port popular. Este o încercare de reîntoarcere la tradiții salutară. Anul acesta, ieri seară, a fost a doua ediție într-o sală neîncăpătoare. Dans, joc și voie bună! Și multe altele! Oameni de la țară și oameni care au vrut să-și amintească de izvoare, de părinți, de copilărie!

Singurele lucruri nepotrivite în acest peisaj folcloric extraordinar au fost discursurile oamenilor politici prezenți și înțepăturile lor subtile adresate oponenților lor, neînțelese decât de ei, neimportante pentru ceilalți. Vai nouă! Era mai de apreciat prezența politicienilor care ar fi vrut să petreacă și să se bucure sincer de acest eveniment și nu doar să-l bifeze în calendarul întâlnirilor săptămânale! Unul printre altele!

Go home and stay there!

2 comentarii:

velvet23 spunea...

Constat ca este inevitabil sa nu simti faptul ca exista lumii paralele, adica indiferent de conjuctura, situatie, in acelasi timp unii nu traiesc prezentul.
Oamenii politici au acest "talent" admirabil de a "molfai" trecutul si viitorul la un loc, cu varful limbii, in timp ce noi, ceilalti ramanem la lucrurile simple si bucuriile prezentului.
Oamenii de vaza, politici in special, ne impartasesc oriunde si oricum despre " matreata " grea care le atarna deasupra capului.
Din pacate o fac jucandu-se si mancandu-ne fara mila prezentul nostru. Asta pentru ca lor le lipseste cu desavarsire prezentul, adica ei se leaga de trecut ( cu explicatii prelungi "de ce nu pot" ) si incearca sa inchege viitorul ( ce ar putea si ce vor face ). Din pacate nici una nici alta nu ne sunt de folos.
Doar ne mananca prezentul, mama lor de flamanzi !

just_me spunea...

Provocare:
sinceritatea este o virtute

Sfidare:
sinceritatea este un viciu

...oare ce preferăm, să fim provocaţi sau sfidaţi?